VOLONTIRANJE DONOSI NOVA ZNANJA I ISKUSTVA, A GRAĐANIMA NOVE SADRŽAJE I USLUGE

Direktorica Inkasatora, Ivana Fočić i predstavnici udruga civilnog društva, u utorak 30. travnja 2019. u prostorijama tvrtke, potpisali su ugovore o financiranju projekata. Nakon provedenog Javnog natječaja i prijedloga Povjerenstva direktorica je donijela Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata udruga u 2019., a temeljem koje su pripremljeni i potpisani ugovori.

Prilikom potpisivanja, direktorica Fočić prigodno se obratila predstavnicima udruga zahvalivši se na odazivu i dosadašnjoj suradnji te čestitala potpisnicima ugovora. „Civilne udruge uključuju naše građane koji volonterskim radom, aktivno i slobodno sudjeluju u rješavanju brojnih društvenih problema kreirajući sadržaje i usluge za potrebe svih građana“, istaknula je Fočić te dodala: „Vrijednost vaših projekata ne može se mjeriti jer se radi o volonterskom i dobrovoljnom angažmanu koji prije svega proizlazi iz ljubavi i želje da promijenite stvari oko sebe. Volontiranje nije financijski isplativo, ali sigurno vam donosi neprocjenjive vrijednosti kao što su: zadovoljstvo, nova iskustva, znanja i poznanstva“.

Temeljem provedenog Javnog natječaja u 2019. sufinancirat će se 10 projekata udruga civilnog društva kroz programska područja:
– Podrška i promicanje sporta (iznos sredstava 50.000,00 HRK),
– Zaštita potrošača (iznos sredstava 15.000,00 HRK) i
– Podrška osobama s invaliditetom (iznos sredstava 18.000,00 HRK).

Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata udruga u 2019. godini možete pronaći na poveznici: https://inkasator.hr/vijesti/rezultati-javnog-natjecaja-za-financiranje-projekata-udruga-civilnog-drustva-za-2019-godinu/