PREDPRIJAVA ZA UGRADNJU OSOBNIH DIZALA FINANCIRANIH IZ EU SREDSTAVA

Hrvatska gospodarska komora je na svojim stanicama objavila predprijavni proces za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta “Dostupnost do stana”,
https://www.hgk.hr/predprijava-za-ugradnju-osobnih-dizala-financiranih-iz-eu-projekta-dostupnost-do-stana
Projekt provode u suradnji s Hrvatskom udrugom za dizala i Koordinacijskim odborom društava i udruga HP i HT umirovljenika Hrvatske. Projekt se odnosi na višeetažne stambene građevine, a trošak ugradnje pojedinačnog dizala procjenjuje se na 350 tisuća kuna, od čega bi 85% bilo financirano iz EU fondova, dok bi ostatak od 15% podmirili stanari.

Prema najavama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, početak realizacije projekta ugradnje dizala u postojeće višeetažne stambene građevine koje nemaju dizalo očekuje se u drugoj polovici 2019. godine. Hrvatska gospodarska komora procjenjuje da u Republici Hrvatskoj postoji čak 16 tisuća stambenih građevina s tri ili više katova bez dizala, što negativno utječe na kvalitetu života starijih ili manje pokretnih osoba, kao i osoba s invaliditetom.

Inkasator d.o.o. kao upravitelj stambene zgrade poziva vas da ispunite predprijavu, ukoliko to do sada već niste učinili, najkasnije do 31.01.2019. godine.

Slijedom navedenog stojimo Vam na raspolaganju i dodatno ćemo Vas kontaktirati kako bi Vam olakšali i ubrzali proces.

Osoba za kontakt je Željko Mataković, tel. 693 388, Trg hrvatskih branitelja 2, soba br.4.