“RAME UZ RAME S MLAĐOM GENERACIJOM” – SURADNJA INKASATORA I KLUBA UMIROVLJENIKA KARLOVAC

Inkasator d.o.o. Karlovac u suradnji s Klubom umirovljenika Karlovac organizirat će niz radionica za naše starije sugrađane.  Na prvoj radionici umirovljenici će naučiti snalaziti se elektroničkom poštom te komunikacijskim kanalima viber-om i whatsapp-om. Kako živimo u vremenu velikih mogućnosti i još bržeg tehnološkog napretka potrebno je opismenjavanje svih generacija, kako bi svi zajedno kao zajednica mogli napredovati. Prema riječima predsjednika Kluba umirovljenika Rudolfa Devčića, umirovljenici će nakon radionice biti uz rame s mlađom generacijom.

„Kako elektronička industrija napreduje iz dana u dan potrebno je da se educiramo, kako smo mi već u godinama, veći dio naše populacije manje se koristi tim prednostima mobitelima, zato je ovo hvalevrijedna inicijativa tvrtke Inkasator što su uočili taj problem i žele pomoći nama umirovljenici da budemo uz rame s mlađom generacijom. Nadam se da ćemo se odazvati u što većem broju i to ne samo naši članovi već svi umirovljenici na području Grada Karlovca i Karlovačke županije“, naveo je predsjednik Kluba Devčić.

Tvrtka Inkasator Karlovac u poslovnim procesima primarno se opredijelila za digitalne platforme, no zbog neznanja naši stariji građani je ne mogu kvalitetno koristiti stoga smo odlučili započeti s ciklusom radionica.

„Inkasator Karlovac u poslovnim strategijama ima ugrađene ciljeve agende 2030 UN-a koje između ostalog pretpostavljaju i otvaranje mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja svih generacija pa tako i umirovljenika. Upravo iz tih razloga odlučili smo pomoći našim starijim sugrađanima da počnu aktivnije koristiti sve digitalne tehnologije i kanale, a ovo su neki prvi koraci kojima ih želimo približiti digitalnim procesima. Kako smo dobili informaciju našim umirovljenicima su to zanimljivi kanali posebno kada idu na izlete pa trebaju slati fotografije svojoj unučadi ili djeci. Nakon ove radionice u prvom mjesecu planiramo edukaciju vezano za korištenje platforme Moj Inkasator kako bi im na neki način približili mogućnost primanja računa elektroničkim putem i praćenje njihovih troškova, potom nam je veljača predviđena za radionicu o kibernetičkoj sigurnosti jer ih ne želimo uvesti u digitalni svijet pa ih izložiti nekim dodatnim opasnostima, već je cilj ako ih već uvedemo u taj svijet da budu maksimalno sigurni da imaju znanja prepoznati neke opasnosti. Vjerujem da ćemo kroz ovu suradnju otvoriti i neke dodatne teme, obzirom da toga ima jako puno, kako budemo prolazili kroz tematiku zasigurno će se pojaviti i neki novi interesi pa ćemo radionice dograđivati s novim temama“, istaknula je direktorica Barberić.

Uz navedene radionice u planu je održati jednu zajedničku sa svim gradskim tvrtkama te objasniti sve stavke računa Inkasatora koji naplaćuje usluge svih trgovačkih društava koji pružaju komunalnu uslugu.

Ovim putem pozivamo sve umirovljenike da nam se pridruže na radionici 13. prosinca u srijedu u 17 sati u prostorijama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i upoznaju sve mogućnosti digitalnih alata.