MALI KARLOVČANI UKRASILI PROSTORIJE INKASATORA

Vrijeme Došašća je razdoblje u kojem intenzivnije trebamo raditi na sebi prepoznajući svoje mane i nedostatke, nastojeći ih ispraviti te kao bolje osobe dočekati i proslaviti rođenje Isusa Krista. To pretpostavlja prije svega rad na svojem osobnom odnosu prema bližnjima, kolegama, ali i svakom čovjeku kojeg sretnemo na životnom putu.

Vođeni tom mišlju u ovom tjednu ugostili smo mališane Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića 4 rijeke. Mali Karlovčani, njih 70, vrijedno su izrađivali, bojali i pripremali ukrase, radove kojima su ukrasili poslovne prostore naše blagajne i prostore tehničkog i pravnog odjela koje upravo najčešće posjećuju Karlovčani prilikom dolaska u Inkasator.  Njihove male ruke unijele su dašak topline i dječje radosti u kutke naših radnih prostora. Susret mališana i potrošača koji su se zatekli u trenutku ukrašavanja je posebnost koja će obilježiti ovo vrijeme Došašća. „Iznenađenje, osmijeh na licu, dječja pjesma praćena i pjevanjem odraslih upravo je bit ovoga razdoblja. Spoj generacija te samo to razumijevanje bez riječi koje stvara toplinu u srcu je nešto što dobijemo kao dar i to trebamo cijeniti“, rekla je direktorica Barberić.

Direktorica Barberić je djeci ispričala što rade i kako ih je nedavno posjetio sv. Nikola koji ih je obavijestio o dolasku vrijedne djece te za njih ostavio slatke poklone. Djeca su rekla da su vrijedna, poslušna, dobra te da će svi čistiti svoje čizmice kako bi ih sljedeći tjedan obišao sv. Nikola. Druženje su obogatili pjesmom i anegdotama. Direktorici su napomenuli da sv. Nikola daruje i odrasle, ali da moraju napisati pismo. Na to im je direktorica odgovorila da ona ima jednu veliku želju, a to je veliki zagrljaj djece iz vrtića, što je naravno odmah i primila.

Ovim putem zahvaljujemo se ravnateljicama oba vrtića, odgajateljicama i naravno vrijednim mališanima. Svima vama želimo radost i veselje u ovim danima Došašća, ali i u svakom danu života. Ne zaboravimo ponekad biti djeca.