POŽAR KROVIŠTA ZGRADE U ULICI DR. VLATKA MAČEKA

Nešto prije 7 sati u jutro došlo je do zapaljenja krovišta zgrade u ulici dr. Vlatka Mačeka kojom upravlja Inkasator d.o.o. Javna vatrogasna postrojba reagirala je po prijavi te je požar zaustavljen.

„Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo uzrok požara je zapaljenje drvene stropne konstrukcije uslijed proboja vatre iz dimnjaka, a što je dovelo i do požara krovišta zgrade. Nakon što je požar ugašen, obišli smo zahvaćeni prostor radi prve procijene štete. Prvim pregledom utvrđeno je da je potrebno mijenjati četiri roga i podložnu gredu, letve, crijep, limariju i dimnjake. Oštećene su stropne grede između potkrovlja i stana koje će također biti potrebno izmijeniti. Ima oštećenja i u stanu koja se moraju sanirati“, rekla je direktorica Barberić.

Jedan stan nije upotrebljiv, a nakon razgovora sa suvlasnicima zaključili su da će se samostalno zbrinuti dok ne završi sanacija. „U ovom trenutku kontaktiramo izvođače radova kako bi što prije dogovorili potrebne radove. Primarno ćemo zaštiti krovište kako bi spriječili daljnju devastaciju na objektu. Zbog požara isključena je struja i to je trenutno prioritet: vratiti struju u objekt kako bi ostali suvlasnici mogli normalno funkcionirati“, zaključila je Barberić.

Uslijed požara nema ozlijeđenih osoba. Polica osiguranja zgrade obuhvaća i rizik požara. Osiguravajuće društvo je upoznato sa događajem i bit će napravljena procjena štete. Suvlasnici će biti obeštećeni sukladno procijeni, a po završetku obnove objekta.