CORONA 2020 MJERE: Preventivne mjere zaštite od COVID-19 virusa

Obzirom na mjere zaštite koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite i Stožer civilne zaštite Grada Karlovca molimo Vas da prenesete ove upute široj javnosti. Iako je Hrvatska u povoljnijoj situaciji od ostalih zemalja i broj zaraženih se relativno sporo povećava, a grad Karlovac nema potvrđene slučajeve zaraženih osoba koronavirusom donosimo preventivne mjere zaštite za sve naše potrošače koji koriste prostorije Inkasatora obzirom se u sljedećim danima očekuje porast inficiranih osoba. Molimo potrošače da se pridržavaju uputa kako bi zaštitile sebe i smanjili rizik od zaraze/širenja ovoga virusa.

Inkasator d.o.o. je u svojim poslovnim prostorima proveo mjere zaštite i prevencije te će kontinuirano iste provoditi do daljnjega. Kako bi mjere bile što učinkovitije važno je da se i sami potrošači pridržavaju uputa obzirom na veliku koncentraciju građana u našim prostorijama, osobito u danima plaćanja računa.

PREPORUKE:
1. Prilikom ulaska u poslovne objekte svi su dužni dezinficirati dlanove. Uređaj sa dezinfekcijskim sredstvom nalazi se uz ulazna vrata.
2. Ne ulazite u zatvoreni prostor blagajne ako se u njemu nalaze 3 osobe, pričekajte dok izađu.
3. Dok čekate u redu pokušajte držati razmak od 1m.
3. Koristite kartice za plaćanje, smanjite korištenje novčanica i kovanica na najmanju moguću mjeru.
4. Ne dovodite djecu.
5. Ukoliko imate respiratorne bolesti ili povišenu temperaturu plaćanje računa odgodite, povjerite nekome ili platite Internet bankarstvom, m-bankinom.
6. Osobama starijima od 75 godina predlažemo da plaćanje računa povjere članovima obitelji kako bi smanjili rizik moguće zaraze obzirom su ugroženija skupina.
7. Prije dolaska u Inkasator svoj slučaj pokušajte riješiti telefonom ili e-poštom, a ukoliko je dolazak zaista neizostavan za rješavanje slučaja o tome ćemo Vas obavijestiti

Opće mjere zaštite i prevencije:
-Redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola,
-Kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije odbacite u koš za otpad te operite ruke,
 -Izbjegavajte dodirivanje lica, usta i očiju,
 -Izbjegavajte bliski kontakt s osobama koje imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj i/ili kratak dah,
 -Izbjegavajte rukovanje i održavajte razmak od barem 1 m kod razgovora,
 -Provjetravajte prostorije i boravite što više na otvorenom,
 -Izbjegavajte veće grupe ljudi i javna okupljanja.

Još jednom ponavljamo da nema razloga panici. Sve preventivne mjere do sada su donijele rezultate. Vlastitim odgovornim ponašanjem štitimo prije svega svoje najbliže i sebe.

Iako situacija u Hrvatskoj nije kritična i nema prostora panici, važno je primijeniti mjere opreza i prevencije.

Plakat-za-javne-prostore-B1-COVID-19

Pranje_ruku_