PODRŽAVAJUĆI KVALITETNE PROJEKTE UDRUGA POTIČEMO TOLERANCIJU I MEĐUSOBNO RAZUMIJEVANJE

Direktor Inkasatora donio je Odluku temeljem prijedloga Povjerenstva o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata udruga u 2018. godini.

Na Javni natječaj prijavljeno je 36 projekata u četiri područja (za 6 više u nego 2017.):

  • Podrška, promicanje i razvoj sporta (iznos sredstava 35.000,00 HRK),
  • Podrška, promicanje i razvoj kulture (iznos sredstava 16.000,00 HRK),
  • Rad sa djecom i mladima (iznos sredstava 14.890,00 HRK)  i
  • Podrška osobama s invaliditetom (iznos sredstava 15.000,00 HRK).

Ukupno osigurana sredstva u Financijskom planu prihoda i rashoda Inkasator d.o.o. za financiranje projekata i programa iznose 90.000,00 HRK (30.000 HRK više nego 2017.). Temeljem natječaja raspoređeno je 80.890.,00 HRK, a 7.000,00 HRK donira se Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja po posebnom Zakonu. Neraspoređeni iznos od 2.110,00 kn ostao je na stavci financijskog plana za potrebe godišnjeg humanitarnog turnira gradskih tvrtki.

Inkasator d.o.o. će u 2018. godini sufinancirati 13 projekata i programa te HGSS, a Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata udruga u 2018. godini možete pronaći na: https://inkasator.hr/vijesti/rezultati-javnog-natjecaja-za-financiranje-projekata-udruga-za-2018-godinu/

Direktor Rogoz zahvalio se svim prijaviteljima na odazivu i dosadašnjoj suradnji te čestitao potpisnicima ugovora. Predstavnike civilnih udruga upoznao je sa nagradom DOP: „Zahvaljujem vam se na dosadašnjem radu, projektima i programima koje provodite na korist i u svrhu promocije lokalne zajednice. Upravo vi ste, uz sve naše interne aktivnosti i zalaganje, dali velik doprinos nagradi za društveno odgovorno poslovanje u lokalnoj zajednici. Vjerujem da ćemo i u buduće s kvalitetnijim i korisnijim programima nastaviti mijenjati, na bolje, zajednicu u kojoj živimo, potičući toleranciju, međusobno razumijevanje i podižući kvalitetu korištenja slobodnog vremena naših građana, a osobito kvalitetu življenja osoba s invaliditetom i mladih“.

Predstavnici udruga istaknuli su odgovornost tvrtke Inkasator koju pokazuje kroz različite segmente poslovanja posebno ističući činjenicu da je među rijetkim tvrtkama koja je povećala ukupan iznos financijskih sredstava za donacije.