NAGRADA HRVATSKOG INDEKSA ODRŽIVOSTI U “RUKAMA” INKASATORA

Jučer u Hotelu Esplanade u Zagrebu je održana 15. po redu Konferencija o održivom razvoju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj – HR PSOR . Svake godine na konferenciji se dodjeljuju nagrade Hrvatskog indeksa održivosti – HRIO najuspješnijim hrvatskim poduzećima u primjeni društveno odgovornih praksi u nekoliko kategorija, Naš Inkasator po drugi je puta dobio ovo vrijedno priznanje, ovoga puta u kategoriji Odnosi sa zajednicom.

HRIO metodologija je ocjena poslovanja poduzeća koja je usklađena s najnovijim europskim direktivama, globalnim standardima i ciljevima održivog razvoja. HRIO je metoda procjene dobrovoljnih održivih praksi hrvatskih poduzeća, a natječaj provodi Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Ove godine nagrade se dodjeljuju po 16. puta uz podršku Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Na današnjoj konferenciji za medije predstavili smo što sve uključuje naš svakodnevni rad i kako kroz isti doprinosimo lokalnoj sredini te zahvaljujući kojim aktivnostima smo i dobili ovako važno priznanje. “Mi jesmo upravitelj, tvrtka koja naplaćuje troškove stanovanja i bilo bi najjednostavnije da radimo samo taj posao, provodimo odluke suvlasnika i naplatimo račune. Međutim naša je želja da potrošačima i suvlasnicima pružimo sve informacije, da budu educirani i da razumiju ono što rade. To su projekti koji njima donose benefite, ali i cijeloj lokalnoj zajednici, U samoj nagradi su naši projekti poput platforme Moj Inkasator, postupci naplate troškova, radionice za energetsku obnovu, dnevni kontinuirani sastanci s predstavnicima zgrada, odnos s umirovljenicima.”, navela je direktorica Andreja Barberić.

Ova nagrada je dodatni “vjetar u leđa” i pokazatelj da smo na dobrom putu te nagrada svih naših zaposlenika koji se svakodnevno trude i rade kako bi našim građanima olakšali život u lokalnoj sredini.