DRUGA RADIONICA INKASATORA I KLUBA UMIROVLJENIKA

U četvrtak 25. siječnja u prostorijama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ održali smo drugu radionicu u suradnji s Klubom umirovljenika o korištenju platforme Moj Inkasator. Još u studenom prošle godine najavili smo održavanje ciklusa radionica kako bismo našim starijim građanima pomogli u snalaženju s digitalnim alatima. Jedan od naših vodećih principa poslovanja je odnos sa zajednicom. Svjesni smo da plaćanje računa i dugovanja građanima izaziva poseban stres te im maksimalno želimo približiti nove načine plaćanja i uključiti ih u razumijevanje naših poslovnih procesa. To nastojimo ostvariti kroz edukacije prema lokalnoj zajednici te aktivnosti koje provodimo  putem odjela i djelatnosti, a odnose se na redovnu i kontinuiranu komunikaciju s potrošačima, suvlasnicima i predstavnicima u vidu kontinuirane edukacije i informiranja.

Platforma Moj Inkasator zamišljena je poput digitalnog servisa koji služi za informiranje građana, za ubrzanje procesa obrade i praćenja predmeta. Radionicu smo započeli prijavom u platformu Moj Inkasator te predstavljanjem mogućnosti koje daje platforma poput plaćanja računa, preuzimanja potrebnih obrazaca, transparentnosti poslovanja te uvida u stanje zgrade. Platforma čuva račune unatrag 11 godina te naši građani uvijek mogu provjeriti digitalnim putem svoja dugovanja što su preskočili i što još treba platiti. Građani koji žive u zgradama imaju mogućnost uvida u financije zgrade što je još jedan korak prema zajedničkom suživotu i odgovornosti stanara u zgradi. Također s platforme se mogu skinuti i ispuniti potrebni obrasci poput zahtjeva za izdavanjem potvrda, za izdavanjem kopije računa te zahtjev o promjeni broja članova kućanstva koji je od sada jedinstven te s istim obrascem prijavljujete i odjavljujete članove kućanstva. Kroz platformu građani imaju uvid i u transparentnost poslovanja poduzeća te mogu vidjeti na što odlazi njihov novac. Ukoliko su korisnici platforme predali pojedine zahtjeve ili je u tijeku postupak koji vode s Inkasatorom na platformi mogu  provjeriti kako isti napreduje.

Uz korištenje platforme naši umirovljenici otvorili su i druge probleme s kojima se susreću kroz suživot u zgradama. Jedna od tema bila je i energetska obnova te jedan dio naših sudionika radionice ujedno obnaša i dužnost predstavnika suvlasnika te ih je zanimao proces obnove, potrebna dokumentacija, mogući načini financiranja. Uz obnovu, direktorica Inkasatora objasnila je i stavke na računu, ovrhe i dugovanja. Nakon prve radionice, naši sudionici odlučili su se i na primanje računa putem elektronske pošte pa smo i u sklopu druge radionice naučili kako se mogu plaćati računi putem m-bankinga i aplikacije Keks Pay.

Radionicu smo završili jednim malim iznenađenjem koje će našim umirovljenicima dodatno olakšati korištenje digitalnih platforma, ali to još nećemo otkriti. Sljedeću radionicu planiramo održati krajem veljače na temu kibernetičke sigurnosti.

Ovim putem želimo se još jednom zahvaliti Klubu umirovljenika na suradnji te se veselimo nadolazećim aktivnostima koje su pred nama, kao i Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ koja nam je osigurala prostor.